Vragenlijst

Reglement

Parcours

Bezienswaardigheden

Fotowedstrijd

Verrassingsvraag

Einduitslag !!!

Juiste antwoorden

Reacties

Sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar de startpagina

 

 

 

De Facebookpagina "Ge zijt van Kapellen als ... " barst uit zijn voegen. Meer dan 3400 leden hebben momenteel al een account op deze pagina ... huidige en vroegere Kapellenaars, actieve posters en actieve lezers, verhalenvertellers en fotografen ... met slechts één gemeenschappelijk kenmerk: de liefde voor hun (ex-)dorp, de liefde voor Kapellen !

Met de succesvolle fietszoektocht in de zomer van 2014 eindigde het bestaan van deze GZVKA-website echter niet. Zoals bekendgemaakt op de prijsuitreiking, wordt deze website omgebouwd naar een permanente "opslagplaats" van foto's, verhalen en nieuwtjes over Kapellen (die anders in de actieve brij van de Facebookpagina snel uit het zicht verdwijnen). Hier verzamelen we dan ook alle info over deze eerste GVZKA-fietszoektocht langs de grenzen van onze gemeente, waarmee we deze op een andere manier - op twee wielen - onder de aandacht brachten ... zowel voor de eigen inwoners als voor alle "buitendorpers" die hier eens een kijkje wilden komen nemen.

De vragenlijst, het reglement, het parcours en foto's van de bezienswaardigheden onderweg, kan je nog eens bekijken via nevenstaande links.

De hoofdprijzen werden uitgereikt op dinsdag 18 november in kasteel "Beukenhof". Het gemeentebestuur zorgde voor de receptie en GZVKA én zijn sponsors voor de prijzen.

De absolute WINNAAR van deze fietszoektocht werd BART VAN LAER uit Kapellen. Uit handen van burgemeester Dirk Van Mechelen ontving hij de trofee van deze zoektocht, de aanwezige schepenen Ria Van Oncen, Luc Janssens en Koen Helsen overlaadden hem met de rest van de hoofdprijs ! Proficiat !

De complete einduitslag, de correcte antwoorden en reacties van de deelnemers kan je hier bekijken.

En we hadden nog twee "speciale" prijzen voor de deelnemers in de aanbieding: eentje van de "fotowedstrijd" en eentje van de "verrassingsvraag".

LEO BEYERS was de eerste die de verrassingsvraag correct beantwoordde. Het antwoord op de fotovraag was: kunstwerk staat in de tuin van het Beukenhof, het ceremoniële gemeentehuis, in de buurt van de fontein ! Ook hij ontving zijn prijs uit handen van de schepenen Luc Janssens en Koen Helsen.

Meer over deze verrassingsvraag lees je HIER.

Een deskundige jury - Jan Claessens (DIKA vzw) en Herman Demeulenaere (Toerisme Kapellen) - heeft alle inzendingen bekeken en heeft de foto van SEKKE NATJE uitgekozen als beste van onze fotowedstrijd. Proficiat ! De winnaar was niet aanwezig op de huldiging in het "Beukenhof", maar ontving zijn prijs tijdens het tweede deel van deze huldiging - later op de avond - in de "Kandinsky".

Dit was de winnende foto !

Maar als extraatje had GZVKA ook nog prijzen voorzien voor de top-5 van deze fotowedstrijd. Klik even door naar "Fotowedstrijd" en je weet meteen wie dat waren !

Twee zaken waren al vroeg bekend op de Facebookpagina van "Ge zijt van Kapellen als ... ": voor de schiftingsvragen over het aantal ingeleverde formulieren, waren de aantallen respectievelijk 7 (op 31.08.2014) en 138 (op 30.09.2014). Deze cijfers kwamen van pas bij het opstellen van de eindrangschikking !